e learning nvj

— vrijdag 19 december 2008, 08:53

Weer boete BBC om belspelletjes

De Britse mediawaakhond Ofcom heeft de BBC donderdag een boete van ruim 95.000 Britse Ponden opgelegd. De publieke omroep van Groot-Brittannië kreeg de boete voor oneerlijke belspelletjes op twee van zijn radiozenders. Uit onderzoek is gebleken dat luisteraars in de veronderstelling waren dat ze naar live programma's luisterden terwijl dat niet het geval was. In de programma's werden ze wel uitgenodigd om te bellen om aan de spelletjes deel te nemen. Omdat de programma's eerder waren opgenomen belden luisteraars voor niets. Het betreft radioprogramma's die zijn uitgezonden in de periode tussen december 2005 en december 2006. Afgelopen juli kreeg de BBC nog boetes opgelegd van 400.000 pond voor het manipuleren van belspelletjes. BBC zegt stappen te hebben ondernomen om dergelijke mistoestanden in de toekomst te voorkomen. Meer bij de BBC Meer bij de BBC Laatste wijziging: 19 december 2008, 09:39

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.