— zondag 21 juni 2015, 13:18 | 0 reacties, praat mee

Weekoverzicht: nieuws week 25

Villamedia vat het medianieuws van afgelopen week samen: Laatste wijziging: 21 juni 2015, 13:25

National Geographic lanceert Historia
National Geographic brengt een nieuw tijdschrift op de Nederlandse markt dat geheel gewijd is aan geschiedenis. Hoofdredacteur Aart Aarsbergen kondigde aan National Geographic Historia op 30 juni te presenteren in de Hermitage in Amsterdam. Het blad besteedt aandacht aan culturele ontwikkelingen, wetenschap en het dagelijks leven in het verleden.
Het magazine verschijnt vier keer per jaar. Het eerste nummer is vanaf 2 juli te koop.

Kaartenmaker schept duidelijkheid in MO-conflicten
NOS op 3 keek mee bij de 18-jarige kaartenmaker Thomas van Linge, die elke twee weken op basis van zo’n duizend bronnen een kaart produceert over de brandhaarden in het Midden-Oosten. Van Linge maakt de kaarten al sinds begin 2014, uit ergernis over het feit dat er zo weinig overzicht is wie waar en met wie vecht.

RTL Nieuws verliest kort geding Teevendeal
Het ministerie van Veiligheid en Justitie hoeft RTL Nieuws geen inzage te geven in documenten over de zogenoemde Teevendeal. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland woensdag beslist. RTL Nieuws spande een week geleden een kort geding aan om toegang tot die documenten te krijgen, nadat een eerder wob-verzoek door het ministerie van Veiligheid en Justitie werd afgewezen. In het kort geding vroeg RTL Nieuws toegang tot een verslag van een gesprek tussen oud-staatssecretaris Fred Teeven en een hoge Justitie-ambtenaar.

Turkije: 21 maanden voorwaardelijk om tweet
Een Turkse rechtbank heeft de hoofdredacteur van de Engelstalige Turkse krant Today’s Zaman veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 21 maanden. Hoofdredacteur Bülent Kenes zou president Erdogan hebben beledigd door in een tweet te stellen dat diens moeder zich zou schamen als ze kon zien wat haar zoon Turkije aandoet.

‘Arrestaties rond aanslag Charlie Hebdo’
Twee mensen zijn gearresteerd naar aanleiding van mogelijke betrokkenheid bij aanslagen in Parijs begin januari op het satirische weekblad Charlie Hebdo en een joodse supermarkt. Dat meldt de Franse krant Le Parisien donderdag.  Bij de aanslagen kwamen in totaal twaalf mensen om het leven.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.