persmonitor_press_unlimited

— donderdag 28 mei 2009, 08:54 | 0 reacties, praat mee

WAN-topman “print nog springlevend”

In de openingstoespraak van de 'Power of Print Conference' heeft de voorzitter van de World Association of Newspapers (WAN) Gavin O'Reilly gezegd dat de situatie in de krantenwereld minder dramatisch is dan wordt voorgesteld. O'Reilly noemde berichten over de aangekondigde dood van print "misleidend", omdat "wereldwijd het aantal printlezers simpelweg stijgt". De groei vindt voornamelijk echter plaats in ontwikkelingslanden en maskeert de daling in industrielanden. "Tot op zekere hoogte klopt dat, maar dat is niet het hele verhaal. Kranten in deze [ontwikkelde] markten hebben digitale uitgeefmodellen omarmd om meer publiek te bereiken", stelt O'Reilly. Hij noemt het doemdenken in de printindustrie "de meest bizarre vorm van vrijwillige zelfverminking in de geschiedenis van onze bedrijfstak". De WAN-topman hekelt de focus op online "ten koste van al het andere". Volgens O'Reilly lezen wereldwijd 1,9 miljard mensen dagelijks een krant en bereiken kranten 41 procent meer volwassenen dan het internet. O'Reilly gebruikt cijfers uit World Press Trends, een jaarlijks rapport dat WAN volgende maand officieel publiceert. Meer bij WAN Press

Bekijk meer van

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.