— vrijdag 26 juni 2020, 11:22 | 0 reacties, praat mee

Waarschuwing bij delen van oudere artikelen op Facebook

Als een Facebook-gebruiker een artikel wil delen dat meer dan drie maanden oud is, verschijnt er voortaan een waarschuwing in beeld. Dat meldt Facebook in een blogpost.

Volgens Facebook hebben met name uitgevers hun bezorgdheid geuit over het feit dat oudere verhalen op sociale media worden gedeeld als actueel nieuws, waardoor de huidige stand van zaken verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Sommige uitgevers hebben zelf al stappen ondernomen om dit op hun eigen websites aan te pakken door oudere artikelen prominent te labelen om te voorkomen dat verouderd nieuws op misleidende manieren wordt gebruikt.

“Om ervoor te zorgen dat mensen de context hebben die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over wat ze op Facebook willen delen, verschijnt de melding wanneer mensen op de deelknop klikken bij nieuwsartikelen ouder dan negentig dagen”, schrijft Facebook. Gebruikers kunnen na het verschijnen van de melding alsnog het nieuwsbericht delen als ze vinden dat het nog steeds relevant is.

De functie wordt wereldwijd uitgerold.

Facebook zegt daarnaast de komende maanden een soortgelijke notificatie te testen, maar dan bij links die met het COVID-19-virus te maken hebben. De melding moet informatie over de bron van de link bieden en gebruikers doorverwijzen naar informatie over het virus dat van een betrouwbare gezondheidsorganisatie afkomstig is.

Bekijk meer van

Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.