— maandag 19 december 2011, 08:46 | 2 reacties, praat mee

VVD: extra bezuinigen op publieke omroep

De VVD vindt dat er nog eens 200 miljoen euro extra bezuinigd kan worden op de publieke omroep. Vice-fractievoorzitter Anouchka van Miltenburg zei dat in het programma Eva Jinek op Zondag. Volgens Van Miltenburg, belast met de portefeuille media, moet er nog veel veranderen bij de publieke omroep. Zij vindt onder meer dat de zenders teveel ‘vakantie’ hebben en herhalingen uitzenden. Door een nieuwe ronde bezuinigingen zouden omroepen noodgedwongen keuzes moeten maken. Het Kamerlid wil in tegenstelling tot een meerderheid in de Tweede Kamer een zender schrappen. In de ogen van Van Miltenburg speelt vooral de nieuwsfunctie van de publieke omroep een essentiële rol, meldt dagblad De Pers. Daarnaast wil zij meer aandacht voor lokale omroepen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Juul, 19 december 2011, 14:26

Moeten we niet eens gaan bezuinigen op de VVD?  Een paar duizend leden schrijven de wet voor aan meer dan 1 miljoen omroepleden.

Ance van Zoderteur, 19 december 2011, 15:55

In ieder geval toch op Mevr. Van Miltenburg. Na getracht de hebben de minister direct in te laten grijpen in de programmering (persvrijheid iemand?) hier weer een rare gedachtekronkel. In welke redenering volgt dat minder geld leidt tot minder herhalingen?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.