e learning nvj

— dinsdag 18 februari 2014, 09:08

VS: ‘meer openheid had geholpen’

De onthullingen over de Amerikaanse inlichtingendienst NSA door klokkenluider Edward Snowden brengen veel mensen tot nieuwe inzichten, zélfs de baas van alle Amerikaanse inlichtingendiensten, James Clapper. De topman moest zich vorig jaar in taalkundige bochten wringen toen hem werd gevraagd of de inlichtingendiensten data over activiteiten van Amerikanen verzamelt. Later werd duidelijk dat de diensten omvangrijke 'sleepnetten' inzetten op alle mogelijke vormen van internet- en telecomverkeer. Clapper denkt nu dat een hoop van de woede en weerstand binnen en buiten de Verenigde Staten vermeden had kunnen worden, als hij in staat was geweest eerlijker te zijn over de activiteiten. Volgens Clapper zou een dergelijk programma, vlak na de aanslagen op 11 september, door Amerikanen zijn geaccepteerd. Nu was de schok van de onthullingen te groot, stelt hij. Meer bij The Daily Beast Laatste wijziging: 18 februari 2014, 10:11

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.