banner anp

— donderdag 1 december 2011, 09:26

Vrijspraak voor columnist Havana

Een columnist van het studentenblad Havana is definitief vrijgesproken van het beledigen van joden als groep. Dat heeft de Hoge Raad op 29 november bepaald. In een van zijn wekelijkse columns schreef de columnist over zijn ervaringen met Israëlische toeristen in het buitenland en zijn constatering dat hij bij conflicten "altijd aan de kant van de niet-jood" staat. De opmerking "soms snap ik best hoe het in 1937 allemaal zo ver heeft kunnen komen" is volgens een eerdere uitspraak van de rechtbank Amsterdam choquerend voor joodse mensen, maar niet nodeloos grievend. Een columnist bezit volgens die uitspraak - naast de algemene vrijheid van meningsuiting - een zekere "vrijheid van artistieke expressie". Het Openbaar Ministerie besloot in beroep te gaan bij de Hoge Raad, dat het oordeel van de Amsterdamse rechtbank echter bevestigde. Daarmee is de columnist definitief vrijgesproken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.