banner festival 23

— maandag 3 juni 2013, 11:18 | 3 reacties, praat mee

VPRO start met ontslagronde

UPDATE De al eerder aangekondigde reorganisatie bij de VPRO, die tientallen banen kost, heeft vandaag op de wetenschapsredactie van de omroep geleid tot eufemistische 'uitnodigingen tot een gesprek' - de opmaat tot ontbinding van het arbeidsverband. Vorig jaar werd bekend dat de VPRO geen eigen wetenschapsredactie wilde voortzetten, nadat een samenwerkingsverband met omroep NTR eindigde. Er verdwijnen in totaal 81 van de 308 voltijdsbanen. Er komen echter twintig nieuwe banen bij, waarop de ontslagen medewerkers kunnen solliciteren, meldde VPRO-directeur Lennart van der Meulen op Radio 1. Daarover worden de gesprekken nog gevoerd, aldus de NOS. Met twintig nieuwe banen komt het totaal op 61 ontslagen, zoals eerder al was gemeld. Laatste wijziging: 3 juni 2013, 18:43

Wetenschapsredacteur Nadine Boke stelt op Twitter dat ze vanwege haar eigen tijdelijke contract weinig illusies had, maar dat de gehele redactie wordt opgeheven komt hard aan. Collega Elmar Veerman meldt dat andere collega’s bij de VPRO ook mails ontvangen, maar dat daarin al direct wordt gemeld dat ‘deze reorganisatie’ voor hen zonder gevolgen blijft. Op Twitter stromen naast steunbetuigingen ook berichten van ontzetting over de plannen binnen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

maarten kersten, 5 juni 2013, 17:24

Ook ik ga, zij het met tegenzin als longtime-fan, mijn lidmaatschap en dat van mijn instituut heroverwegen. Ook zal ik al mijn collega’s op het instituut en de Leidse Universiteit en andere universiteiten vragen hetzelfde te doen. ik en velen uit mijn omgeving hadden de VPRO juist hoog om haar culturele en wetenschappelijke kwaliteiten… En dan…in één keer zóveel mensen eruit… Waar blijft het sociale gezicht van de VPRO?

Olivier, 7 juni 2013, 23:15

Stuitend ja, hoe durven ze zeg… Goed dat je daar op het instituut een zware pijp over gaat roken. Zou alleen wel willen zeggen: Welkom in de echte wereld waar geld helaas niet altijd tegen de plinten klotst. Waar werkgevers bij gebrek aan inkomsten mensen soms moeten laten gaan. Het is heel verdrietig voor de betrokken collega’s, maar iedereen die in minder beschermde sectoren van deze branche werkt, weet langer hoe dit voelt.

Erik Bouwer, 14 juni 2013, 13:17

Bezuinigingen bij VPRO? Juist extra motief om de omroep financieel te steunen vanuit publiek. Als TV-kijkers de VPRO belangrijk vinden, willen ze er ook extra voor betalen, toch?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.