— vrijdag 28 november 2008, 09:00

Forse ingrepen bij omroep ORF

De Oostenrijkse omroep ORF heeft een ingrijpende reductie van het personeelsbestand aangekondigd. Tegen 2012 wil de omroep 900 medewerkers kwijt. Op dit moment werken er 3400 mensen bij ORF. Algemeen-directeur Alexander Wrabetz onthulde de ontslagplannen tijdens een speciale personeels- en informatiebijeenkomst, die ook via een gesloten tv-circuit naar diverse regionale kantoren werd uitgezonden. Om gedwongen ontslagen te reduceren, mag niemand meer boven de pensioengerechtigde leeftijd doorwerken. Verder werd een (niet nader gespecificeerde) ontslagregeling in het vooruitzicht gesteld. De omroep wil verder kosten reduceren door techniek, het eigen radiosymfonieorkest, grafische vormgeving en andere zaken te verzelfstandigen of af te stoten. De plannen vinden weerstand onder de vakbonden en personeelsvertegenwoordiging. Die verstandhouding was al verzuurd, omdat de directie de ondernemingsraad een uur had laten wachten en niet tot gesprekken bereid was. OR-voorzitter Gerhard Moser noemt de gang van zaken "walgelijk".

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.