— donderdag 30 januari 2014, 14:54

VPRO spreekt NPO over experimenten

Het verzet van de NPO tegen wat 'ongecoördineerd media-aanbod' wordt genoemd staat volgens critici symbool voor een groeiende bureaucratie. De NPO maakte begin dit jaar bezwaar tegen online projecten VPRO Vrijplaats, VPROTV en Smaakmakers, waarbij filmpjes - exclusief voor de website - werden geproduceerd. De NPO wil de partij zijn die bepaalt wat, op welk moment en voor welk medium wordt gemaakt, blijkt uit een moeizaam verkregen vraaggesprek dat redacteuren Elja Looijestijn en Jonathan Maas met NPO-topman Henk Hagoort hadden. Deze zogeheten ordening is een taak van de NPO, niet van de omroepen, stelt Hagoort. "Anders krijg je een situatie dat er dingen worden gemaakt waar niemand om heeft gevraagd, of er komen dingen op een plek terecht waar het publiek niet wordt bereikt." Volgens Hagoort zijn er verder genoeg andere mogelijkheden binnen de NPO om jonge programmamakers ruimte te bieden om vlieguren te maken, zonder dat individuele omroepen daar zelf 'speeltuinen' voor inrichten.

Bekijk meer van

VPRO NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.