— donderdag 22 november 2007, 09:01

Voskuil: ‘blij en opgelucht’

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) is unaniem in zijn oordeel dat er in de ‘zaak Voskuil’ sprake is van schending van Artikel 10 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, vrijheid van meningsuiting. Koen Voskuil is ‘blij en opgelucht’ met de uitspraak, waarop hij zeven jaar moest wachten. Volgens de NVJ kon het op geen beter moment komen. ‘Volgende week vergadert de vaste Kamercommissie voor Justitie met minister Hirsch Ballin over een wettelijke inbedding van het Verschoningsrecht voor journalisten. En deze uitspraak maakt eens te meer duidelijk dat de media een bijzondere positie toekomt als het gaat om verschoningsrecht. Niet voor henzelf, maar voor hun bronnen die een journalist met een veilig gevoel in vertrouwen moeten kunnen nemen over bijvoorbeeld misstanden bij de overheid’, aldus NVJ-algemeen secretaris Thomas Bruning. Meer bij De Journalist Zie verder ons dossier Justitie/Politie en het dossier Verschoningsrecht bij De Journalist

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.