Smartocto userneeds

— maandag 2 maart 2015, 14:51 | 0 reacties, praat mee

Voor hetzelfde geld

De Raspberry Pi is een heel betaalbaar compact computertje, dat met de B+ onlangs een mooie update kreeg. De rekenkracht werd vier keer zo groot en het geheugen uitgebreid. De prijs bleef met 38 euro hetzelfde – kom daar nog maar eens om. Laatste wijziging: 16 maart 2015, 09:15

Als je hem combineert met de Pi-Top kun je een heel (v)aardige laptop maken. Ik schreef in het decembernummer van Villamedia over deze handige laptopbehuizing. Voor Pi-Top is middels volksfinanciering al drie keer het streefbedrag binnen geharkt.

De Britse Raspberry Pi Foundation is overigens een lovenswaardig goed doel, dat inkomsten inzet om wereldwijd (computer)onderwijs te verbeteren. Omdat het zo’n relatief goedkoop kastje is, zijn er inmiddels al honderden leuke en interessante projecten ontstaan. Je kunt met zo’n Pi dus zelf een laptop maken, maar ook vrij eenvoudig je eigen private clouddienst opzetten, een mediaserver bouwen of iets praktisch als CIRCLean opzetten, waarmee je documenten op USB-sticks van onduidelijke bron kunt schonen voor je ze opent.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.