— donderdag 26 maart 2009, 11:41

Volkskrant op de schop

De Volkskrant gaat op de schop, meldt HP|De Tijd. Het katern Voorkant is vanaf 6 april bijgevoegd als tabloid. Ook verhuist de column van Martin Bril naar de voorpagina. Voorheen stonden Remco Campert en Jan Mulder daar met hun rubriek ‘CaMu’. Volgens hoofdredacteur Pieter Broertjes lagen de plannen voor een dergelijke tabloid al een tijdje klaar; 'De economische crisis heeft de uitvoering versneld. Het is een krimpoperatie – minder papier, iets minder mensen – maar het is ook een moderniseringsslag. Het tweede katern moet het kloppend hart worden van de dagelijkse Volkskrant. Het krijgt elke dag een ander thema: sport, jong, film, kunst, boeken.' Of de overgang van de Voorkant naar tabloid de opmaat vormt voor de algehele overgang naar tabloid, laat Broertjes niet los. “Wie weet. Alles op z’n tijd. Onze jongereneditie ‘V’ ligt ook nog op de plank.”

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.