website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘NRC niet over op tabloid’

Lars Pasveer — Geplaatst in dagblad op woensdag 24 maart 2010, 09:03

Nieuws

NRC Handelsblad zal als vanouds op het broadsheetformaat blijven verschijnen, stelt Derk Sauer, sinds afgelopen week officieel de nieuwe eigenaar van NRC Media. Hij deed die belofte tijdens de uitreiking van Dagbloudgoud, de prijs voor de beste krantenadvertentie. “NRC Handelsblad gaat niet mee in de ‘tabloidisering’ van de dagbladen”, aldus Sauer. Adformatie tekende op dat Sauer de overgang naar tabloid door de Volkskrant (vanaf maandag 29 maart) “een interessant gevecht” vindt. “Een tabloid staat voor snel en oppervlakkig, wij blijven groot. Een big paper voor big ideas”, aldus Sauer. Opmerkelijke andere terloopse onthulling tijdens Dagbladgoud: Sauer heeft volgens eigen zeggen al een keer op hoofdredactioneel niveau geklaagd over een volgens hem slappe kop in de krant, daags na de val van het kabinet.

2 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Jan van Capel, 24 maart 2010, 16:33

    Jullie schrijven: dat stelt Derk Sauer, sinds afgelopen week officieel de nieuwe eigenaar van NRC media. Wellicht dat de heer Sauer dat ook zo ervaart, maar als ik goed reken heeft hij een kwart van 20 procent van de aandelen NRC in bezit. Dus vijf procent. Het kan ook zijn dat hij als enige met groot geld de gehele 20 procent van Het Gesprek heeft gefnancierd, maar 20 procent is ook maar slechts 20 procent. Tachtig procent is van het aan C&A gelieerde beleggingsfonds Egeria. Leuk voor de redactie van NRC dat deze kleine aandeelhouder zo begaan is met “zijn”  krant dat hij de hoofdredactie belt als een kop boven een artikel hem niet bevalt. Als de andere drie van Het Gesprek: Hendriks, Barend (van Barend en van Dorp) en De Winter (van Harry de Winter) dat ook gaan doen kan de hoofdredactie elke middag wel een Spreekuur gaan instellen. Ze hebben intussen zoals ik zie al wel extra publiciteit voor hun zender kunnen bewerkstelligen in de TV-rubriek.

  2. 2. Sent Wierda, freelancejournalist, 26 maart 2010, 10:40

    Jan van Capel slaat de spijker op de kop. Bescheidenheid blijkt niet een sterke eigenschap van Derk Sauer. Voor wie kennis wil nemen van het ronkende taalgebruik van Derk Sauer: lees het interview van Mischa Cohen met hem in VN van 13 maart.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.