banner anp

— donderdag 13 februari 2014, 09:04

Vodafone wil tapverzoeken openbaren

Telecombedrijf Vodafone wil bekend maken hoe vaak de overheid de provider vraagt taps te plaatsen. Het bedrijf heeft in de afgelopen week verschillende ministeries om toestemming gevraagd. Dat schrijft Vodafone op zijn website. 'Het is voor een gezonde toekomst van ICT belangrijk dat consumenten en burgers er vertrouwen in hebben dat hun gegevens veilig zijn. Wij investeren daarin zelf onder meer door zo transparant mogelijk te zijn over wat wij met gegevens doen en onze klanten daarover zelf zoveel mogelijk controle te geven. Maar om vertrouwen echt bevorderen, is ook nodig dat de overheid transparanter is. Vandaar onze verzoeken', aldus Vodafone. De overheid publiceert een keer per jaar zelf hoeveel telefoon- en internettaps zijn geplaatst.

Bekijk meer van

Vodafone

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.