word studentlid

— woensdag 11 februari 2009, 15:04 | 6 reacties, praat mee

VN geeft HP steek onder water

Het komt niet vaak voor dat bladen elkaar in de eigen kolommen bekritiseren, maar deze week wordt er toch een flinke sneer uitgedeeld. ‘Dagboek van een werkloze’, stond bij HP/DeTijd op de cover. Het verhaal dat erbij hoorde bleek een samenvatting van een boekje dat HP-redacteur Frans van Deijl al in 2005 publiceerde over de periode dat hij boventallig werd verklaard bij Het Parool. Bij Vrij Nederland waren ze klaarblijkelijk zo verbaasd, dat ze er in het nieuwste nummer een paar regels aan hebben gewijd: ‘Waarom niet gewoon even gebeld met de zeven redacteuren die het blad onlangs zelf uit bezuinigingsoverwegingen op straat zette?’, vraagt VN-redacteur Robert van de Griend zich in het weekoverzicht af. Laatste wijziging: 12 februari 2009, 10:13

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

6 reacties

Jeroen, 11 februari 2009, 15:17

Komt dat niet vaak voor? Dacht toch echt van wel. Media schrijven juist overdreven vaak over elkaar, en bij voorkeur negatief. Jarenlang kon je in de Volkskrant lezen hoe beroerd het ging met PCM-collega en buurman Het Parool, inclusief smoezelige zwart/wit-foto’s van vakbondsoverleg op de redactieburelen. De vakbladen Adformatie, Reclameweek en MarketingTribune vochten geregeld robbertjes uit over elkaars primeurs en vakprijzen in de hoofdredactionele commentaartjes. Media berichten graag over media, dat zal altijd zo blijven.

Joop, 11 februari 2009, 15:51

En De Pers haalt bij monde van Koster en Jojanneke constant uit naar andere media, maar natuurlijk bij voorkeur naar de concurrenten op de gratis dagbladmarkt.

Joopie, 11 februari 2009, 16:41

Noem eens een drie voorbeelden Joop..

Jaapie, 11 februari 2009, 16:51

Ik vind Koster en Jojanneke juist altijd onwaarschijnlijk AAR-dig over andere media, dat mag ook wel eens gezegd

Jan Dijkgraaf, 12 februari 2009, 09:05

@jeroenmirck: eens, laat ze onze naam maar lekker vaak noemen. liefst in foutloze stukjes, maar dat heb ik helaas niet in de hand.

Michiel B, 12 februari 2009, 12:29

Koster (Revu) gaf onlangs nog Pieter Storms (ex-Revu) ongenadig van onderuit de zak. In Revu.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.