banner festival 23

— maandag 12 december 2016, 14:20 | 0 reacties, praat mee

Villamedia brengt ode aan de makers

De komende dagen brengen we op Villamedia een ode aan de bladenmakers. Aanleiding is de uitreiking van de Mercurs, de prijzen voor de magazine media branche, op donderdag 15 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Laatste wijziging: 16 december 2016, 08:50

Ik had de eer en het genoegen dit jaar in de jury te zitten. Het juryberaad was een feestje. Door het aangename gezelschap en door de kwaliteit van de inzendingen.

In elke categorie viel er echt wat te kiezen. Er worden mooie (online) tijdschriften gemaakt in ons land waarin hele bijzondere en mooie verhalen staan. Puur vakmanschap. En dat mag best eens hardop gezegd worden.

Op Villamedia proberen wij iets van die trots over het vak te laten zien. Deze verhalen verschijnen donderdag ook in ons magazine, dat voor de gelegenheid 16 pagina’s dikker is dan normaal en gedrukt op glimmend papier.

Natuurlijk zijn het lastige tijden, wordt er her en der opnieuw bezuinigd op redacties en verandert het vak razendsnel als gevolg van steeds weer nieuwe digitale kanalen zonder duidelijke verdienmodellen.

Maar dat is geen reden voor somberheid. Gelukkig zien de meeste journalisten de kansen die de nieuwe tijden bieden. Kansen om met nieuwe producten te komen die op een nieuwe manier het publiek bereiken en aanspreken. Soms onder de vleugels van bestaande uitgeverijen en steeds vaker op eigen initiatief.

Want dat is het mooie van deze tijd. Om je droom na te jagen kun je echt je eigen weg kiezen. Daarom deze ode aan de makers.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.