— vrijdag 3 september 2021, 12:13 | 0 reacties, praat mee

Villamedia 125 jaar!

Het regent jubilea dit jaar in de media. Ze worden nog gevierd ook. Ook Villamedia heeft een feestje te vieren. Laatste wijziging: 18 oktober 2021, 14:02

De online nieuwkomers Vers Beton en Hard/Hoofd zijn al weer 10 jaar, Kunststof Radio tikt 20 aan, Quote en Nouveau 35, Jeugdjournaal 40, Reformatorisch Dagblad en OOR 50, L1 komt op 75 jaar, Arbeidsvitaminen ook, Het Parool op 80, de VPRO wordt 95, de Volkskrant 100, Eindhovens Dagblad 110 en het Brabants Dagblad 250 jaar!

Gefeliciteerd aan allen, ook die in dit overzicht ontbreken. Ik schrijf dit omdat Villamedia in augustus 1896 voor de eerste keer verscheen, op de kop af 125 jaar geleden. De eerste jaren onder de naam ‘Maandelijksche Mededelingen van het bestuur van den Nederlandschen Journalistenkring’. Via een flink aantal naamsveranderingen werd dat dertien jaar geleden Villamedia.

De eerste jaren bestond het tijdschrift uitsluitend uit, de titel zegt het al, mededelingen van het bestuur. Wat later kwamen daar de notulen van de vergaderingen bij. Zodat de verslagen eerder de leden bereikten en het tijd bespaarde ‘aan de doorgaans nuttelooze voorlezing’. 

Een beetje murw door corona zakte ons de moed in de schoenen om 125 jaar uitgebreid te vieren. Op de keper beschouwd is het ook maar een getal.

Toch zegt dit jubileum mij wel iets. Niet dat de NVJ een magazine heeft. Wel dat de vereniging, voor zover ik weet, als enige in Nederland, een onafhankelijke redactie de leden laat informeren over wat er speelt in de beroepsgroep. Dat verdient na 125 jaar een uitroepteken.

Op naar de volgende 125 jaar.

Bekijk meer van

Villamedia Villamedia NVJ NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.