Naeweb

— woensdag 19 januari 2022, 15:11 | 0 reacties, praat mee

Vijf verhalen genomineerd voor Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2022

Bart Chabot, Sander Donkers, Tom Engelshoven, Menno Pot en Frank Provoost maken eind februari kans op de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2022. De jury van de prijs heeft verhalen die zij schreven genomineerd. Laatste wijziging: 1 februari 2022, 14:33

Dat meldt de organisatie van de prijs woensdag op zijn website. Chabot werd genomineerd met zijn verhaal ‘Hollands Glorie revisited, Bart Chabot ontmoet Barry Hay’, dat in december in OOR werd gepubliceerd. Donkers (de Volkskrant) is genomineerd met zijn verhaal ‘Frederique Spigt schilderde zich uit de crisis’, terwijl Tom Engelshoven (OOR) een nominatie pakte met zijn verhaal ‘Marieke Lucas Rijneveld: Het leven van een popster’.

Menno Pot (de Volkskrant) werd genomineerd met zijn artikel ‘Scarce – Oud zeer’. Provoost (NRC) maakt kans op de prijs met het verhaal ‘Hoe “Odolf de Verschrikkelijke” ons verbroederde’. De Jip Golsteijn Journalistiekprijs is een prijs voor bijzondere cultuurjournalistiek en wordt iedere twee jaar uitgereikt. De uitreiking van dit jaar vindt plaats op 28 februari. Vanwege coronamaatregelen is dat verplaatst van de 21e.

Praat mee

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.