— dinsdag 4 januari 2022, 11:45 | 0 reacties, praat mee

Vijf omroepen werken samen in nachtradio NPO Radio 1

Voor De Nacht Van..., het nieuwe nachtprogramma op NPO Radio 1 dat gisteren van start ging, werken vijf omroepen samen. BNNVARA, EO, KRO-NCRV, NTR en Omroep ZWART nemen elk één nacht voor hun rekening. De Nacht Van... is maandag tot vrijdag te horen tussen 2 en 5 uur 's ochtends. Laatste wijziging: 4 januari 2022, 11:48

De presentator van die nacht in gesprek met verschillende studiogasten. Ook de luisteraar krijgt het woord, schrijft NTR over het nieuwe programma. Het is de eerste productie waarin Omroep ZWART deelneemt.

Ciana Mayam van die omroep zegt dat de nacht ontwapenend werkt. “Het mysterie en de intimiteit van de nacht, daar kijk ik het meest naar uit. Wat durven mensen allemaal te zeggen als de rest van Nederland slaapt?”

Verder krijgt jong talent de ruimte, stelt NTR. Naast Mayam zullen Jan-Willem Wesselink (EO), Merel Wielaert (BNNVARA) en Mirthe van der Drift te horen zijn. Van der Drift neemt twee nachten voor haar rekening: een voor de NTR en een nacht voor KRO-NCRV. Meer bij NTR

Met Merel Wielaert sprak Villamedia vorig jaar, in het kader van onze serie ‘Zelfde naam, zelfde baan’.

“Mooie producties mogen tijd kosten, hoor ik mijn vader zeggen. Maar je moet je verhaal ook in 15 seconden kunnen vertellen. Ik ben er minder wars van om nieuwe vormen van media te maken. Mijn vader is goed in kunst, cultuur en schrijven. Ik wil vooral weten: hoe staan mensen in de wereld en waar lopen ze tegenaan?”

Bekijk meer van

NPO Radio 1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.