Kijk- of luistertip

Vierdelige documentaireserie Afghanistan The Wounded Land

1 september 2020, 22:40–23:20
NPO 2

De vierdelige documentaireserie Afghanistan: The Wounded Land neemt de kijker mee door veertig jaar Afghaanse geschiedenis vanuit de perspectieven van mannen en vrouwen die daarin een beslissende rol speelden. Afghanistan veranderde van een paradijs voor hippies op zoek naar schoonheid en goedkope drugs, in een land vernietigd door burgeroorlogen en terrorisme.

De documentaireserie Afghanistan: The Wounded Land begint in Kabul in de jaren zeventig. Volgens westerse normen leek de hoofdstad van Afghanistan op een paradijs waar vrouwen genoten van veel vrijheden en inwoners in vrede leefden. De vrede eindigde toen een groep communisten de macht greep. Een lange geschiedenis van oorlogen tussen Oost en West, tussen islam en communisme, tussen moderniteit en traditie volgde.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.