— woensdag 17 januari 2018, 14:12 | 0 reacties, praat mee

Video: veiliger internetten met Keezel

Beeld: Keezel

Anno 2018 hoef je maar een koffietentje binnen te lopen en je hebt gratis toegang tot internet. Maar zulke openbare wifi-netwerken zijn vaak niet zo veilig als ze lijken. Voor een beetje hacker is een openbaar wifi-netwerk afluisteren peanuts. En pottenkijkers kun je niet gebruiken als je je bronnen wil beschermen of gelekte documenten aan het doornemen bent.

De VPN-dongel (VPN staat voor ‘virtual private network’) Keezel moet dat probleem oplossen. Je plaatst de dongel tussen je computer en een wifi-netwerk, waarna hij al je internetverkeer door een afgeschermde tunnel stuurt. Zo houd je pottenkijkers buiten de deur. Handig voor thuis, maar vooral ook voor onderweg. Meer weten? In onderstaande video geeft redacteur Nick Kivits tekst en uitleg.

Bekijk meer van

Tips & Trucs Keezel

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.