— vrijdag 25 april 2014, 09:10

Vice-journalist Ostrovsky weer vrij

Simon Ostrovsky, de Amerikaanse journalist die in de Oekraïense stad Slovjansk werd vastgehouden door pro-Russische separatisten, is weer op vrije voeten. Ostrovsky, die voor Vice Media in het land onder meer documentaires maakt, liet via Twitter weten dat hij was vrijgelaten. "Dank jullie allen voor de steun. Ik had geen idee dat ik zoveel goede vrienden had", aldus Ostrovsky. De journalist werd maandag verhinderd te vertrekken toen hij een persconferentie had bezocht. Een zelfbenoemde 'volksburgemeester' had dinsdag laten weten dat hij Ostrovsky in handen had. Aan de Canadese publieke omroep CBC vertelde Ostrovsky over zijn arrestatie. Hij werd onder meer geblinddoekt maar uiteindelijk goed behandeld. Aggregator Buzzfeed produceerde een handig overzicht. Fraaie bonusfoto: Oekraïne-correspondent BBC Atalia Antelava spreekt met Ostrovsky, kort na diens vrijlating.

Bekijk meer van

Vice Media Vice Oekraïne

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.