onderzoek covid en journalistiek

— maandag 28 april 2008, 09:32

Verslag Bearak over arrestatie Zimbabwe

New York Times-journalist Barry Bearak werd onlangs enkele dagen gevangen genomen in Zimbabwe, omdat hij 'zonder accreditatie' verslag kwam doen van de verkiezingen. Hij zat onder erbarmelijke omstandigheden gevangen en kwam tijdens de derde dag ongelukkig ten val en raakte gewond aan zijn rug. In zijn krant doet Bearak (vrij toegankelijk te lezen via zusterkrant International Herald Tribune) verslag van zijn dagen gevangenschap. Er is ook een audioverslag in hetzelfde artikel te beluisteren. Bearak: "Ik werd beschuldigd van het 'plegen van journalistiek'. Een van de mannen die me arresteerden, beschreef het misdrijf als iets walgelijks, de woorden haast sissend: "Je bent bezig met het verzamelen, verwerken en verspreiden van nieuws". Meer bij de International Herald Tribune

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.