website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verschuiving bij AD: online freelancers centrale redactie weg

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 7 februari 2018, 16:35

Pixabay

Pixabay

Nieuws Het Algemeen Dagblad gaat minder online freelancers inzetten op zijn centrale redactie. De krant wil de werkzaamheden op het web minder gaan uitbesteden aan externen en terugbrengen naar haar mensen in vaste dienst. Hoeveel van de achttien freelancers weg moeten is nog niet bekend, al schatten ingewijden dat het om ongeveer de helft van hen gaat.

Dat melden bronnen aan Villamedia. De freelancers kregen dinsdag in individuele gesprekken te horen over de plannen. Daarin werden hen wel andere klussen aangeboden, als internetredacteur op diverse regioredacties. De freelancers die niet meer door de centrale redactie ingehuurd worden, zijn aan het eind van deze maand hun klus kwijt.

De wijziging is onderdeel van een breder verhaal, stelt Rennie Rijpma, hoofdredacteur digitaal bij het AD. “We houden voortdurend redacties tegen het licht. Daarbij kijken we onder andere of de verhoudingen tussen vaste werknemers en de flexibele schil nog kloppen. We willen dat er op alle redacties een gezonde verhouding is en dat we niet te afhankelijk zijn van freelancers.”

Bij de online tak van de centrale redactie is de verhouding nu scheef, vindt Rijpma. Hoeveel online freelancers er moeten vertrekken bij de centrale redactie wil ze niet noemen. “We hebben nog niet iedereen gesproken. We streven ernaar om zoveel mogelijk mensen binnen boord te houden.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.