— maandag 20 juli 2015, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Veranderingen bij de VRT

Er moet weer een nieuwe beheersovereenkomst worden afgesloten bij de VRT. Daar in staan de doelstellingen voor de Vlaamse radio- en televisieomroeporganisatie voor de komende vier jaar. De Vlaamse regering wil de openbare omroep financieel vrijwel ongemoeid laten, het budget blijft de komende jaren zo'n 270 miljoen euro, maar verder zitten er wel wat veranderingen aan te komen voor de VRT.

Belangrijkste is dat minister van media Sven Gatz de online activiteiten willen inperken en ook moet er een plafond worden ingevoerd voor reclame-inkomsten. Dat hadden vooral commerciële partijen als De Persgroep en het Mediahuis om gevraagd.

Ook zouden sport en onstpanning op de openbare omroep meer plaats moeten maken voor informatie, cultuur en documentaires. Dit om niet ‘marktverstorend’, maar wel ‘marktondersteunend’ te werken. De Vlaamse auteur Tom Lanoye haalt fel uit naar de plannen van Gatz. “Wees bloedeerlijk over je bedoelingen: blaas onze openbare omroep op met een knal. En niet laf en langzaam zoals nu”, schrijft hij in zijn column voor Humo.

De directie moet wel een ‘transformatieplan’ uitwerken hoe ze de omroep het beste ziet functioneren. Mogelijk zal dat met minder personeel zijn.Meer bij De Morgen / De Tijd / het Nieuwsblad

 

 

Bekijk meer van

VRT ven Gatz

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.