— maandag 17 september 2012, 09:32

‘Mediaoorlog over tv-archief VRT’

Sinds productiehuis Woestijnvis geen exclusieve afspraken meer mag maken met de Vlaamse omroep VRT zijn er wat problemen ontstaan over het beeldarchief van de VRT. Woestijnvis moet het nu, net zoals alle andere productiehuizen, met een beperkte toegang tot het rijke beeldarchief stellen. En dat terwijl de kijkcijfersuccessen (van De slimste mens tot De jaren stillekes) van het productiehuis volgens De Standaard een groot deel gebaseerd is op het slim recycleren van archiefbeelden. Aanvragers van beeldmateriaal moeten bij de VRT kunnen aangeven welk soort fragment ze willen. Per aangesneden fragment moet je bovendien tussen de 1.000 en 2.000 euro betalen. De openbare omroep ontkent in een persbericht dat er een grote mediaoorlog woedt tussen VRT en Woestijnvis. Meer bij De Morgen / De Standaard

Bekijk meer van

VRT

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.