PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 7 juni 2019, 09:42 | 4 reacties, praat mee

‘Veerkrachtige’ Donald Duck wordt 85

© Truus van Gog

De bekendste eend ter wereld, Donald Duck, wordt zondag 85. Tegelijkertijd verschijnt in Nederland het 3500ste nummer van zijn weekblad. Dat wordt in gevierd met een kunstcollectie in het Rijksmuseum en een speciale editie van Donald Duck, waarin de eend een toppositie krijgt bij de Duckstadkrant. Een van de vele baantjes die hij heeft gehad. Laatste wijziging: 7 juni 2019, 09:49

‘We hebben nooit geteld hoeveel het er precies waren in die 3500 nummers, maar ik durf wel te stellen dat er niemand is die zoveel verschillende baantjes heeft gehad als Donald’, zegt hoofdredacteur Joan Lommen. ‘Als de uitdrukking 12 ambachten, 13 ongelukken op iemand van toepassing is, is hij het wel. En hij is nog steeds springlevend. Dat getuigt van een enorme veerkracht!’

Na 3500 nummers staat Donald Duck staat nog altijd in de top 3 van tijdschriften met het grootste bereik in Nederland, samen met LINDA en Libelle. Het weekblad is een echte mammoet, zei Duck-tekenaar Michel Nadorp vorig jaar al in een reportage over Donald Duck in Villamedia. Lees hier het hele verhaal terug.

Bekijk meer van

Michel Nadorp Donald Duck

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Martin Hopman, 7 juni 2019, 19:52

Gegroet, ik ben slechts 83 jaar oud en kwam bij de Geïllustreerde Pers op de Stadhouderskade onder Weehuizen werken toen DD nog slechts 2 jaartjes was.Als fotoredactie zocht ik foto’s bij de lopende tekst. Mooi tijd: Opstart Nieuwe Revu, Knip. Onder de vleugels van moeder Margriet. Ik bracht Marga Kerklaan met mijn autotje naar Studio Vitus in Bussum voor baanbrekende(voor die tijd) vrouwenprogramma’s. Groet aan allen die hier ook nog van af weten. Fons van Iersel.wg. Martin C. Hopman.

Martin Hopman, 7 juni 2019, 19:57

Ja, nu weet ik het weer ... Voges was toen de DD-baas. We dansten nog heel geëmancipeerd met elkaar(onze vrouwen keken goedkeurend toe) elkaar op de Zeedijk bij ... Oh wat ben ik oud. Martin.

Martin Hopman, 7 juni 2019, 20:19

Ja nu ook weer Wim terug, hoe kon ik je vergeten man. Voor de rest natuurlijk een chronologisch geheel fout verhaal van een dementerende man. Ik kwam in 1962 een paar jaar in dat paradijs. Dat 85 slaat natuurlijk op de Amerikaanse editie. Sorry allemaal! Het was evengoed fun daar te verblijven.M.

Martin Hopman, 9 juni 2019, 17:17

Nu lees ik ook nog in het Parool van jl zaterdag dat Ed van Opzeeland ook is overleden, twee jaar ouder dan ik. Hij knalde zo mooi en energiek door het pand aan de Stadhouderskade omdat zijn geesteskind Nieuwe Revu na het lanceren zo een doorslaand succes bleek te zijn. Fantastisch succes voor zo een 28 jarige journalist. Rust zacht Edje.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.