— woensdag 3 februari 2010, 13:40 | 0 reacties, praat mee

Veel media-aandacht voor PvdA en PVV

De PvdA en de PVV krijgen de meeste aandacht in berichtgeving over de gemeenteraadsverkiezingen in de landelijke media. Dat blijkt uit tellingen van communicatiebureau Euro RSCG Bikker. Vooral het nieuws dat twee PvdA'ers het te koud vinden voor de campagne en de deelname van de PVV aan de raadsverkiezingen in Den Haag en Almere zorgt er voor dat er veel wordt bericht over beide partijen.

Euro RSCG Bikker heeft de media-aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen sinds 14 december 2009 gevolgd en in kaart gebracht. Het gaat om de berichtgeving in landelijke kranten (AD/Algemeen Dagblad, de Telegraaf, de Volkskrant, NRC Handelsblad, nrc.next, het Financieele Dagblad en Trouw), op internet (nu.nl, AD.nl en Telegraaf.nl) en op televisie (NOS 20 uur Journaal en RTL 4 nieuws van 19 uur 30).

Vooral de aandacht voor de PVV is voor een flink deel te danken aan de andere partijen, die in hun campagne aandacht besteden aan Wilders. Daarnaast heeft de PVV – net als TON van Rita Verdonk – veel aandacht gegenereerd door berichten over de deelname aan de verkiezingen en de benoeming van lijsttrekkers en lijstduwers.

De gemeenten waar de PVV deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen, zijn ook de gemeenten waar de meeste aandacht van de media naar uit gaat: Den Haag en Almere. Daarnaast wordt er veel geschreven over de gemeente Rotterdam, waar Wilders ook een rol speelde, ondanks dat hij in deze gemeente niet meedoet aan de verkiezingen. Wilders gaf afgelopen week namelijk een stemadvies voor Leefbaar Rotterdam.

De meest terugkerende onderwerpen in de periode vanaf 14 december 2009 zijn:
* de (start van de) campagne van de verschillende partijen – 44 artikelen;
* de deelname aan de verkiezingen (van met name PVV, Stop Wilders Nu en TON) – 39 artikelen;
* de benoeming van de verschillende lijsttrekkers en lijstduwers – 16 artikelen;
* de oproep van de PvdA om de verkiezingen te verlaten in verband met de kou – 12 artikelen
* de eventuele samenwerking tussen partijen in de toekomst – 12 artikelen

Meer informatie bij Bikker.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.