— vrijdag 4 oktober 2013, 09:24

VARA en Pretium weer bij rechter

Pretium Telecom sleept opnieuw de VARA voor de rechter. Maandag moet de omroep zich verantwoorden voor een uitzending van maart 2012, waarin aandacht is besteed aan ‘ongevraagde telefoontjes waarmee Pretium nieuwe klanten werft’. Voor die uitzending wilde directeur Hans Nyks zich pas na zeven brieven later interviewen. Die vond maar een van de genoemde klachten gegrond, maar wees de andere resoluut van de hand. Kassa geeft met de uitzending een geheel verkeerde voorstelling van zaken volgens Pretium, vond Nyks. De VARA heeft net als de TROS doorlopend ruzie met Pretium, aanbieder van telefonie via de vaste lijn van KPN. In VARA Kassa werd in totaal zes maal aandacht besteed aan de ‘laakbare verkoopmethode’ van het telecombedrijf. De omroep heeft het hoger beroep, de cassatie- en bodemprocedures allemaal gewonnen. Deze week kwam Pretium ook al in het nieuws omdat de voorzieningenrechter besloot dat dagblad Tubantia geen rectificatie hoeft te plaatsen voor een aantal artikelen. Wel moest de krant een suggestieve oproep op internet verwijderen. Meer bij Emerce

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.