— maandag 24 maart 2014, 12:32

Van Stade: hou politiek op afstand

Eric van Stade, de nieuwe directeur van de fusieomroep AVROTROS is - puur op basis van de geruchten die nu de ronde doen - geen voorstander van het idee van hoofdredacteuren-per-genre. In een interview met De Telegraaf stelt hij dat in dat geval een grens wordt overschreden. "Want de minister wijst de raad van toezicht aan van de NPO, die op zijn beurt weer, na instemming van de minister, de leden van de raad benoemt. Als die raad van bestuuur hoofdredcteuren gaat aansturen, is er te weinig afstand tussen politiek en inhoud." Een voorstel op basis van een nog niet openbaar advies zou voor een dergelijke inrichting pleiten. Van Stade is zelf voorstander van een NPO dat uit een neutraal (AVROTROS, MAX en WNL), conservatief (KRO-NCRV, EO) en progressief (BNN-VARA, VPRO) net bestaat.

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.