— dinsdag 29 september 2009, 08:56 | 4 reacties, praat mee

Utrechters krijgen krant niet terug

Als het de Vlaamse Persgroep was gelukt fusiekrant AD vijf jaar geleden al op te kopen, dan was het Utrechts Nieuwsblad nooit verdwenen. Dat zei de Vlaamse redactiemanager Hans Deridder gisteren tijdens een debat over het deze maand opnieuw aangepaste AD/UN in het Utrechtse mediacafé Willem Slok. Hij reageerde op de vraag of Persgroep-topman Christian van Thillo ‘de stad zijn krant nog terug zou geven’, zoals hij eerder dit jaar in het beginstadium van de overname door De Persgroep had gezegd. ‘Nee, jullie krijgen niet jullie krant terug’, was het antwoord van Deridder. Volgens de Vlaming, die zich als afgevaardigde van De Persgroep op de regionale redacties van het AD begeeft, zou de ingreep om van het AD/UN weer een stadskrant á la Het Parool te maken, een te grote verandering zijn voor de lezers die zich inmiddels hebben gevonden in de huidige fusiekrant.

Bekijk meer van

Praat mee

4 reacties

lejo duivenvoorde, 30 september 2009, 14:56

Het blijft jammer. Het AD/UN is en blijft een nogal slap aftreksel van de UN/AC van voorheen… Ik denk ook dat het UN/AC meer bestaansrecht had en heeft door de band met de stad zelf. De lokale adverteerders hebben zeker tov voorheen, veelak afscheid genomen van ‘hun’ krant.

tijs, 1 oktober 2009, 22:32

ik vind de huidige krant juist veel leesbaarder dan vroeger, hoor ik veel om me heen

Olivier, 3 oktober 2009, 01:11

Dat gejammer over dat goede oude UN. Als het echt zo goed is, waren er genoeg mensen geweest die hem lazen en dus de oplage hoog genoeg hadden gehouden. De realiteit was anders. Zonder de AD-deal was het UN kopje onder gegaan. Beter iets dan niets dus. En volgens mij is de oplageontwikkeling sinds een paar jaar redelijk gunstig. Oftewel, kappen met dat nostalgische geneuzel en blij zijn dat er nog iets bestaat in plaats van zwelgen in die goede oude tijd die vooral oud was…

Kees Corrnelder, 4 oktober 2009, 20:49

Als het ADUN aansluiting weet te vinden met het 2/3de deel van de Utrechtse bevolking dat hoger opgeleid is - geen druk- of berekeningsfout lezer - wel…..

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.