basis naar compleet

— woensdag 11 mei 2016, 15:12 | 0 reacties, praat mee

Umar wil niet meer terug naar Turkije

ANP

Columnist Ebru Umar gaat niet meer terug naar Turkije. Dat stelt ze in een gesprek met Metro, waar ze zelf columnist is. Umar kwam dinsdagnacht in Nederland aan, nadat ze twee weken Turkije niet mocht verlaten vanwege uitspraken die ze – in Nederland – deed over president Erdogan. Laatste wijziging: 11 mei 2016, 15:15

“Zoals ik er nu over denk, ga ik daar niet meer heen”, aldus Umar, die een zomerhuis heeft in de Turkse plaats Kusadasi. “Ja, natuurlijk is dat zonde. Maar het is verbazingwekkend hoe makkelijk je zulke beslissingen neemt als het om je veiligheid gaat.”

Nu ze terug is in Nederland wil Umar proberen van haar Turkse nationaliteit af te komen. “Dat is nog een heel gedoe zeg. Niemand kan me precies uitleggen hoe dat moet en wat de gevolgen zijn.”

Ondanks het feit dat Umar terug is in Nederland gaat de gerechtelijke procedure tegen haar in Turkije nog gewoon door. Umar mag de uitslag daarvan afwachten in Nederland.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.