— donderdag 28 juli 2016, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Uittocht Jalta-columnisten na geschil

Jalta

Opinieplatform Jalta verliest een aantal vaste columnisten, die vertrekken na een meningsverschil vorige week. Het Parool bericht dat Bart Schut en Esther Voet per direct vertrekken. Columniste Sietske Bergsma besloot daarop ook op te stappen.

Jalta bevindt zich momenteel in een overgangsfase, waarin het zoekt naar alternatieve financieringsvormen en de betaalmuur weghaalde. Voor Schut liep een inzamelingsronde voor journalistieke activiteiten, die ondanks zijn vertrek “keurig zal worden afgehandeld”, aldus Schut.

Aanleiding van het vertrek is een aanvaring op Twitter, waar hoofdredacteur Livestro volgens de betrokken columnisten “beneden alle peil” reageerde op een verschil van mening. Details van de ruzie zijn goed uitgelicht door Het Parool.

Bekijk meer van

Jalta

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.