basis naar compleet

— donderdag 16 juli 2015, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Obama pislink na suggestie desinteresse

Jim Lo Scalzo / EPA

De Verenigde Staten hebben onlangs een historisch nucleair akkoord gesloten met Iran, waarin die laatste de ruimte krijgt om kernenergie verder te ontwikkelen en jarenlange sancties verdwijnen, in ruil voor inspecties door het Internationaal Atoomagentschap. Tijdens de persconferentie verloor Obama even z'n geduld, na een vraag over het uitblijven van resultaten voor in Iran gevangen Amerikaanse journalisten, waaronder Jason Rezaian. Laatste wijziging: 16 juli 2015, 09:40

Toen Witte Huis-correspondent van CBS News Major Garrett vroeg waarom de vier Amerikanen niet onderdeel van de gesprekken waren, schoot Obama uit zijn slof. De implicatie dat de journalisten aan hun lot zijn overgelaten viel verkeerd, meldt Poynter.

De vraagstelling van Garrett was ook erg persoonlijk, zinspelend op een tevreden achteroverleunende Obama, content om de gevangen “geest der natie” onbesproken te laten.

“De suggestie dat ik tevreden ben omdat ik dit akkoord vier, terwijl er Amerikanen in Iraanse cellen wegkwijnen, Major, is volstrekte onzin en je zou beter moeten weten”, aldus Obama, die volgens Poynter quite obviously pissed off was. Overigens is er is de zaak tegen Washington Post-journalist Jason Rezaian geen voortgang, ook niet na de historische deal.

Bekijk meer van

Obama Jason Rezaian Iran

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.