— vrijdag 27 oktober 2017, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Twitter weert advertenties Russische media

Flickr CC BY-SA 2.0 / Alan O'Rourke

Het Russische medium RT (voorheen Russia Today) en staatspersbureau Sputnik mogen geen advertenties meer op Twitter plaatsen. Dat heeft de Amerikaanse microblogdienst besloten. Twitter stelt dat de RT en Sputnik regeringsgeld hebben gebruikt om de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten te beïnvloeden. Het sociale medium baseert zijn besluit op onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendiensten en stelt dat intern onderzoek bij Twitter de informatie van de inlichtingendiensten bevestigt.

De Twitter-accounts van RT en Sputnik blijven wel bestaan, meldt Twitter, omdat de gebruikersvoorwaarden van het sociale netwerk niet geschonden zijn. Het advertentiegeld dat Twitter heeft verdiend aan de twee bedrijven, zo’n 1,6 miljoen euro, wordt gedoneerd aan onderzoek naar de maatschappelijke en politieke invloed van Twitter, meldt Press Gazette

RT stelt in een reactie dat de aantijgingen ongegrond “en enorm misleidend” zijn. Het bedrijf benadrukt in een statement de wet niet overtreden te hebben en kritisch te zijn geweest over alle Amerikaanse presidentskandidaten. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Twitter Sputnik Rusland RT

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.