banner festival 23

— woensdag 29 april 2015, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Twitter onderuit op beurs

Tegenvallende kwartaalcijfers van sociale netwerksite Twitter heeft geleid tot een forse koersdaling. Hoewel vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor sprake was van een flinke omzetstijging (436 miljoen dollar; 186 miljoen méér dan in het eerste kwartaal van 2014) hadden investeerders meer verwacht. Ook de omzetgroei van 74 procent was voor investeerders niet genoeg - omdat het laatste kwartaal van 2014 nog sprake was van een omzetgroei van 97 procent. Investeerders zijn bang dat de rek er bij Twitter uit is en de grootste concurrenten (Facebook en Google) beter in staat zijn adverteerders te bedienen. Laatste wijziging: 29 april 2015, 09:24

Volgens Twitter-topman Dick Costolo zijn de uitzichten voor 2015 niet veel beter, al is het aantal gebruikers dat actief is op Twitter gegroeid en heeft het bedrijf in april nog een ‘live video’ optie gelanceerd. Costolo stelt dat er daardoor veel meer mobiele video op Twitter wordt gezet. Tegelijk is het volgens Costolo nog te vroeg om de impact van die nieuwe dienst te meten. “Dit zijn eerste versies. We gaan er nog heel veel aan sleutelen”, aldus Costolo, die voor heel 2015 een omzet tussen 2,17 en 2,27 miljard dollar voorspelde.

Ook dat bedrag ligt onder de verwachting van investeerders, die Twitter straften op de beurs. Meer bij New York Times

Bekijk meer van

Twitter Dick Costolo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.