data als kans

— woensdag 31 augustus 2022, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Twitter maakt deel van discussies op de site privé via ‘Twitter Circles’

Gebruikers bepalen op het moment van tweeten of het bericht naar iedereen, een Circle-groep of eventuele Twitter-community verstuurd moet worden.

Twitter maakt een deel van discussies op de site niet langer openbaar. Met Twitter Circle kunnen gesprekken worden gevierd in een kring van maximaal 150 mensen. Berichten zijn alleen zichtbaar voor mensen die in de cirkel zitten. Ze kunnen niet geretweet of gedeeld worden. Laatste wijziging: 31 augustus 2022, 08:51

Alle antwoorden die op zulke tweets worden verstuurd zijn óók privé, zelfs als het bewuste Twitter-account openbaar is. Screenshots kunnen natuurlijk altijd worden gemaakt.

Volgens Twitter is Circle bij tests begin dit jaar positief ontvangen. “Dit maakt het makkelijker om intieme gesprekken te voeren en hechtere banden op te bouwen met geselecteerde volgers”, aldus het platform.

Het zou ook de noodzaak van verschillende accounts wegnemen, om privé en professioneel te scheiden. Eerder introduceerde Twitter al opties om reacties op openbare tweets uit te schakelen of te beperken tot mensen die de verzender zelf ook volgt.

De gebruikers in de Circle worden niet op de hoogte gebracht van wijzigingen. Dat moet volgens Twitter het gevoel van controle en privacy verder vergroten.

Volgens het platform werd er zowel binnen als buiten Circle in het algemeen meer getweet en was de interactie (antwoorden, likes) ook groter. Twitter heeft een lijst met veelgestelde vragen gepubliceerd over de nieuwe functie.

Bekijk meer van

Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.