data als kans

— woensdag 24 augustus 2022, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Twitter experimenteert met telefonische profielverificatie in strijd tegen bots

Unsplash

Twitter wil de betrouwbaarheid van profielen vergroten door de introductie van een vinkje, als de gebruiker achter het account telefonisch is geverifieerd. Laatste wijziging: 24 augustus 2022, 12:33

Waar het huidige blauwe vinkje alleen onder bijzondere omstandigheden (bekendheid, grote schare volgers, red.) handmatig wordt vergeven, zijn via telefoonnummers miljoenen gebruikersprofielen tegelijk te controleren.

Het moet volgers geruststellen dat de gebruiker met zo’n telefonische verificatie “is wie hij is” en geen computergegenereerd nep-account.

Tegenover TechCrunch zegt Twitter dat het nog om een experiment gaat. De timing valt samen met onthullingen van een klokkenluider, die onlangs stelde dat Twitter nauwelijks grip heeft op de beveiliging.

Deze onthullingen komen op hun beurt weer op een dankbaar moment voor Elon Musk, die onderuit probeert te komen uit een overnamedeal ter waarde van 44 miljard dollar. Musk wil informatie over nep-accounts, Twitter stelt dat die geen rol spelen in de details van de beklonken overname.

Bekijk meer van

Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.