— maandag 10 augustus 2015, 08:34 | 0 reacties, praat mee

Twee journalisten tijdelijk vast in Macedonië

Een politieagent in Macedonië - EPA

Volkskrant-correspondent in Warschau Jan Hunin en zijn Poolse fotograaf Maksymilian Rigamonti hebben een middag vast gezeten op een politiebureau in Macedonië, meldt de Volkskrant (betaald, via Blendle). De twee journalisten waren een dag eerder met een groep vluchtelingen vanuit Griekenland de grens overgestoken naar Macedonië. Normaal gesproken is dat verboden, maar de grenswachters hebben de twee journalisten door laten lopen. Na het betalen van een boete van 510 euro per persoon zijn Hunin en Rigamonti weer vrijgelaten. De reden van de aanhouding bleek het illegaal oversteken van de grens. Hunin en Rigamonti hebben op het politiebureau een voorstel gekregen, bestaande uit een boete van 250 euro per persoon, plus deportatie en een inreisverbod van zes maanden, maar zijn daarmee niet akkoord gegaan. Rigamonti heeft daarop zijn vrouw, een bekende journalist in Polen, gebeld en werd niet veel later terug gebeld door de Poolse televisie om live verslag te doen. Andere media volgden. Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geprobeerd de twee journalisten vrij te krijgen, maar ze hebben toch voor de rechter moeten verschijnen.

Bekijk meer van

Macedonië Jan Hunin

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.