— woensdag 26 augustus 2009, 16:06 | 1 reactie, praat mee

Tweakers.net: excuses GPD onjuist

De GPD heeft bekende Nederlanders een excuusbrief gestuurd waarin het uitlekken van de GPD-contactendatabase wordt afgeschoven op 'hackers', terwijl de gegevens feitelijk toegankelijk waren door een slecht ingestelde server van de organisatie zelf. Hoewel het persbureau erkent dat deze uitleg feitelijk onjuist is, kiest het toch voor deze lezing. Dat meldt website Tweakers.net, die eerder berichtte dat de telefoonnummers van enkele duizenden contactpersonen van het persbureau via het archief van Google toegankelijk waren geworden. Schaatser Erben Wennemars heeft via Twitter de excuusbrief van de GPD gepubliceerd. Meer bij Tweakers.net.

Bekijk meer van

GPD

Praat mee

1 reactie

Ger Koedam, 27 augustus 2009, 19:49

Met deze (re)actie verliest de GPD toch in één klap alle geloofwaardigheid. Op dit moment is een volledige kopie van de GPD-database nog steeds te vinden op internet via één simpele URL.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.