— vrijdag 10 april 2015, 09:46 | 0 reacties, praat mee

TV5 toonde wachtwoorden in beeld

Dominic Favre

De geavanceerde hack van de Franse tv-zender TV5, waardoor uitzendingen urenlang werden verstoord, zijn mogelijk deels aan de zender zelf te wijten. Technologiesite Ars Technica wijst op reportages van de zender met daarin een obligaat shot vanaf de redactievloer. In de achtergrond van dat beeld zijn a4'jes en notitieblaadjes te zien met daarop gebruikersnamen en wachtwoorden voor diverse diensten. Het wachtwoord voor het TV5-account op YouTube was - vertaald - zelfs 'hetwachtwoordvooryoutube' - wat geestig maar niet erg veilig is. Hoewel onleesbaar hingen ook de wachtwoorden voor Twitter en Instagram in zicht. Volgens onbevestigde berichten zouden er binnen het bedrijf ook voor gevoelige systemen simpele wachtwoorden zijn gebruikt. Meer bij Ars Technica

Bekijk meer van

TV5 IS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.