— dinsdag 26 januari 2016, 09:57 | 0 reacties, praat mee

‘Tv-makers benaderden voetballer voor matchfixing’

Lex van Lieshout/ANP

Productiemaatschappij CCCP, bekend van het programma Rambam, zou voetballers uit de Nederlandse eredivisie hebben benaderd met het verzoek om wedstrijden te manipuleren. Dat zegt een woordvoerder van de KNVB vandaag in De Telegraaf. Begin december werd de bond gebeld door een voetballer die melding maakte van de poging tot matchfixing. De bond meldde de zaak bij het OM, dat de anonieme beller achterhaalde en bij CCCP uitkwam.

“Er zit voor ons verschil tussen daadwerkelijk iemand ontmaskeren die zich schuldig maakt aan manipulatie of willekeurig rondbellen en spelers proberen zover te krijgen. In dat eerste geval draagt een programma bij aan een oplossing en in het tweede geval creëert het tv-programma een probleem. Om daar vervolgens een uitzending van te maken. En met de informatie die we nu hebben, lijkt het dat laatste. En dat vinden we op z’n minst dubieus”, aldus de KNVB in De Telegraaf.

De KNVB weet niet of er spelers hebben toegehapt en of er geheime opnames zijn gemaakt. CCCP heeft nog niet gereageerd op de commotie. De bond overweegt aangifte te doen.

Bekijk meer van

KNVB De Telegraaf CCCP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.