noodfonds

— donderdag 25 juli 2013, 09:09

Turkse krant ontslaat ombudsman

Een kritisch rapport over mediabazen in Turkije heeft geleid tot het ontslag van ombudsman Yavuz Baydar, die werkte voor de grote pro-regeringskrant Sabah. Eind juni weigerde de hoofdredactie van Sabah een column van Baydar over de wijze waarop de regering demonstranten in het Gezi-park in Istanboel aanpakte. De hoofdredacteur schreef zelf een column, waarin hij Baydar afviel om zijn kritische houding. De ombudsman ging met verlof naar het buitenland en schreef het rapport, waarin hij stelde dat mediabazen met de regering samenspannen en zo de Turkse democratie ondermijnen. Vorige week uitte Baydar kritiek op het censureren van ombudsmannen door hun eigen hoofdredactie. Dat heeft nu geleid tot ontlag op staande voet. De persvrijheid in Turkije is op een dieptepunt beland, meldde de oppositie voerende Republikeinse Volkspartij gisteren.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.