— dinsdag 16 augustus 2016, 16:18 | 0 reacties, praat mee

Turkije sluit Koerdische krant om ‘terreurpropaganda’

Ozan Kose / AFP

Turkije heeft de sluiting gelast van de kleine pro-Koerdische krant Özgür Gündem. Volgens de autoriteiten is het dagblad met een oplage van 7500 een spreekbuis voor de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. Persbureau Reuters meldt op basis van rechtbankdocumenten dat de krant wordt beschuldigd van het verspreiden van terroristische propaganda.

De krant publiceerde in het verleden onder meer columns van PKK-strijders en artikelen van PKK-leider Abdullah Öcalan, die in Turkije een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Tegenover Reuters stelde een beambte dat de sluiting van het dagblad niet samenhangt met de mislukte staatsgreep van 15 juli, maar een gevolg is van een eerdere rechterlijke uitspraak. De krant kan nog in beroep gaan tegen de sluiting. Sinds de mislukte staatsgreep zijn ruim 130 mediabedrijven door de autoriteiten opgedoekt.

Bekijk meer van

Turkije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.