banner festival 23

— dinsdag 7 april 2015, 16:28 | 0 reacties, praat mee

Turkije deblokkeert aantal sites

Ozan Kose / AFP

In Turkije zijn sociale mediasites als Facebook, Twitter en YouTube weer bereikbaar. Ze werden sinds afgelopen maandag geblokkeerd omdat er een foto rondging van openbaar aanklager Mehmet Selim Kiraz, die vorige week omkwam bij een gijzelingsactie. Een Turkse rechter liet naast de internetreuzen ook ruim 160 andere sites blokkeren. Facebook, Twitter en YouTube namen maatregelen en zijn weer bereikbaar. Laatste wijziging: 7 april 2015, 16:34

Kiraz was betrokken bij een rechtszaak rond de dood van een 15-jarige jongen, die in 2013 omkwam toen hij bij protesten door een traangasgranaat werd geraakt. In die zaak werden betrokken agenten vrijgesproken. De mannen die Kiraz gijzelden - en in het hoofd schoten tijdens een bevrijdingactie - stelden Kiraz verantwoordelijk voor de in hun ogen juridische dwaling.

Turkije laat regelmatig sociale media blokkeren. YouTube ging maanden op zwart omdat premier Erdogan audio-opnamen wilde onderdrukken die corruptie van hem en zijn naasten zouden bewijzen. Het Turkse Constitutioneel Gerechtshof maakte die blokkade uiteindelijk weer ongedaan.

Bekijk meer van

Turkije

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.