— woensdag 17 februari 2016, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Turkije arresteert opnieuw journalist

Behrouz Mehri / AFP

In Turkije hebben de autoriteiten vorige week een verslaggever van het pro-Koerdische persbureau DIHA gearresteerd. Feyyaz Imrak, die nog studeert, werd op 11 februari tijdens een huiszoeking aangehouden en overgebracht naar de gevangenis in Antalya.

Zijn notities en ander journalistiek materiaal is in beslag genomen. Volgens zijn advocaat staat het journalistieke werk centraal bij alle verhoren. De aanklacht is lidmaatschap van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, die in Turkije als terreurorganisatie wordt gezien.

Daarop staat een gevangenisstraf van 15 jaar. Imrak ontkent het PKK-lidmaatschap en stelt dat hij voor persbureau DIHA enkel van demonstraties verslag deed. Sinds december vorig jaar heeft Turkije al zeven journalisten gearresteerd voor vermeend lidmaatschap van de PKK, meldt journalistieke organisatie CPJ.

Bekijk meer van

Turkije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.