— maandag 22 februari 2010, 08:55

Turkije: 525 jaar cel voor hoofdredacteur

Een voormalige hoofdredacteur van het Koerdische dagblad Azadiya Welat wordt mogelijk veroordeeld tot 525 jaar gevangenisstraf wegens "het verspreiden van propaganda voor een terroristische organisatie". Vedat Kursun heeft 105 aanklachten tegen zich horen uitspreken voor het publiceren van informatie over de Koerdische Arbeiderspartij PKK - die ook door Europa op de lijst van terroristische organisaties is gezet. De PKK is in Turkije verboden. De Turkse autoriteiten wijzen erop dat Azadiya Welat niet is gestopt met het refereren aan PKK-leden. Ook noemt de krant de gevangen PKK-leider Abdullah Öcalan steevast 'Koerdische leider'. Kursuns opvolger Ozan Kilinç werd tot 21 jaar cel veroordeeld voor hetzelfde vergrijp.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.