e learning nvj

— donderdag 28 juni 2012, 14:22 | 0 reacties, praat mee

‘Transparantie is onzin’

De oproep voor meer transparantie in politieke verslaggeving is onzin en het betekent de dood in de pot, zo schrijft HP/De Tijd journalist Bas Paternotte op De Jaap. "Wanneer de journalist in kwestie elke keer verantwoording moet afleggen over hoe zijn verhaal tot stand is gekomen is, komen er geen verhalen meer. Je houdt je bronnen buiten de publiciteit. Datzelfde geldt voor de totstandkoming van een interview. Interviews dienen geautoriseerd te worden anders krijg je ze niet. Wat dat autoriseren dan precies inhoudt is ook geen debat. Want het adagium mag bekend worden verondersteld: feitelijke fouten kunnen we aanpassen, de rest niet." Ook ondertekenaar Clairy Polak krijgt nog een veeg uit de pan. "Waarom verkondigde zij deze ‘activistische’ boodschap niet toen ze nog Buitenhof presenteerde? U weet het antwoord: omdat politici dan niet naar het programma waren gekomen. Ook bij Buitenhof wordt wekelijks onderhandeld tussen journalisten, politici en voorlichters over de inhoud van een interview. En dat maakt mevrouw Polak – desondanks één van de beste (politiek) interviewers die het land rijk is – tot een hypocriet." Laatste wijziging: 28 juni 2012, 17:43

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.