website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Transcripties opslaan binnenkort mogelijk in Google’s Live Transcribe

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 17 mei 2019, 09:42

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Nieuws Google gaat het in zijn transcriptie-app Live Transcribe mogelijk maken transcripties te kopiëren naar een tekstbestand. De begin dit jaar gelanceerde app zet live gesprekken om in tekst en doet dat erg goed. Maar de mogelijkheid transcripties vervolgens op te slaan of te kopiëren ontbrak nog. Daardoor was de app, die in eerste instantie bedoeld was om mensen met een gehoorbeperking te helpen bij de dagelijkse communicatie, voor journalisten nog niet heel nuttig.

Met de toevoeging van een kopieermogelijkheid en de mogelijkheid hele transcripties op te slaan wordt Live Transcribe dat wel. Google meldt op zijn blog dat de nieuwe functie volgende maand wordt uitgerold. Vanaf dat moment kunnen gebruikers stukken tekst selecteren in de app en die vervolgens kopiëren. Ook zegt Google dat de app hele transcripties kan opslaan, al worden die na drie dagen automatisch verwijderd. Maar dat zou tijd genoeg moeten zijn om de uitgeschreven tekst over te zetten naar een tekstbestand of aan jezelf te mailen.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. quistpr, 17 mei 2019, 09:50

    Ha Nick, wat werkt: schermafbeeldingen maken, deze vervolgens via Office Lens OCR omzetten in tekst. Omslachtig, maar sneller dan overtypen.
    groet

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.